• Skriv ut

JO söker sekreterare

Riksdagens ombudsmän (JO) är en myndighet under riksdagen för rättslig tillsyn över statliga och kommunala myndigheter. Organisationen omfattar fyra justitieombudsmän och cirka 70 tjänstemän uppdelade på fyra tillsynsavdelningar och en administrativ avdelning.

Arbetsuppgifterna innefattar expediering av beslut, diarieföring, skriftliga och muntliga kontakter med myndigheter, beställning av handlingar, viss redigering av texter samt bokning av resor m.m. I arbetsuppgifterna ingår även omfattande kontakter med allmänheten, huvudsakligen på telefon. Du kommer att arbeta åt JO:s tillsynsavdelningar.

Önskvärda kvalifikationer: Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från kommunal eller statlig förvaltning är en fördel. Du bör kunna arbeta självständigt och ha lätt för att överblicka och planera ditt arbete. Arbetet förutsätter goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift, och det är en fördel om du kan tala engelska. Du bör också ha god it-vana och kunna ta eget ansvar och egna initiativ. Som person är du positiv, mycket noggrann, flexibel, stresstålig och har lätt för att samarbeta med andra samt besitter stor servicekänsla.

Tjänstgöringsort: Myndigheten är centralt belägen vid Kungsträdgården i Stockholm.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare (provanställning).

Övrigt: Som anställd på Riksdagens ombudsmän (JO) har du tillgång till ett stort utbud av kultur- och friskvårdsaktiviteter m.m.

Riksdagens ombudsmän eftersträvar att vara en arbetsplats fri från diskriminering och vill ta till vara de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Upplysningar om anställningen lämnas av administrativa direktören Yvonne Knutsen tel. 08-786 50 73 och ekonomi- och personalhandläggaren Louise Thunborg tel. 08-786 60 70.

Fackliga företrädare är för ST Bertil Hansson och för SACO Lars Eriksson. Båda nås på telefonnummer 08-786 40 00.

Ansökan med meritförteckning ska senast den 31 oktober ha inkommit till rekrytering@jo.se eller Riksdagens ombudsmän (JO), Box 16327, 103 26 Stockholm. Vi ser helst att ansökningarna kommer in via e-post. Ange ref. ADM 220-2018 på din ansökan.