Vad är RSS?

RSS-symbolRSS är ett standardformat för att leverera information som gör att användarna kan hålla sig uppdaterade med vad som händer på webbplatsen. Man kan se lite olika benämningar som RSS-flöde, RSS-kanal, RSS feed, men det handlar om samma sak – ett informationsflöde som användarna kan koppla upp sig mot och kontinuerligt se vad nytt som hänt på webbplatsen.

Principen är att webbplatsen tillhandahåller ett antal RSS-flöden och användaren kopplar upp sig mot de flöden han/hon önskar se. Det betyder att användaren inte behöver surfa runt på en massa olika webbplatser för att hålla sig uppdaterad utan det räcker med att följa de RSS-flöden man prenumererar på.

För att kunna läsa flöden behöver man en RSS-läsare och det är inte ovanligt att den finns inbyggd i din webbläsare. Det finns också en mängd olika RSS-läsare att ladda ner från internet för dator, surfplatta eller mobiltelefon.  Exakt hur det går till att prenumerera på RSS-flöden beror på vilken läsare man använder men vanligen räcker det med att ange adressen www.jo.se och RSS-läsaren visar vilka RSS-flöden som finns tillgängliga på webbplatsen. Därefter väljer man vilka flöden man vill prenumerera på i sin läsare.

Läs mer om RSS

Senast uppdaterad 2015-08-17