Oanmäld Opcat-inspektion av det särskilda ungdomshemmet Rebecka

Den 13 september 2023 genomförs en oanmäld Opcat-inspektion av Statens institutionsstyrelse, det särskilda ungdomshemmet Rebecka.

Inspektionen leds av enhetschefen Gunilla Bergerén. Deltar gör också rättssakkunniga Clara Ljunggren och JO:s expert i psykologi Knut Sturidsson.

Läs mer om Opcat

Läs mer om inspektioner

Presskontakt

Vår presstjänst hjälper gärna dig som journalist med information eller att komma i kontakt med rätt person på myndigheten. Presstelefonen har nummer 08-786 65 00 och är bemannad vardagar 8.30-16.30.

För övriga frågor kontakta vår växel på telefon 08-786 51 00 vardagar 09.00-11.30 och 13.00-15.00. Du kan även kontakta oss via e-post justitieombudsmannen@jo.se.

Om JO

JO granskar att myndigheterna arbetar enligt de lagar och regler som styr deras verksamhet. Ett särskilt fokus finns på sådana regler som rör människors rättigheter i förhållande till det allmänna. JO arbetar både med att utreda anmälningar från enskilda personer och undersökningar på eget initiativ.

Det finns fyra justitieombudsmän som väljs av riksdagen för en period om fyra år. Ombudsmännen har olika ansvarsområden och är helt självständiga i sitt arbete och i sina beslut.